Om oss

En familjerestaurang med spanska och sydamerikanska rötter

Skön stämning med upplevelsen i centrum

Föreställ dig ljudet av latinomusik, en flaska cava som korkas upp, is som klingar i en sangriakaraff och en camarero som pratar viner. Sedan lägger du till en doft av rostad vitlök, saffran, timjan och grillad paprika. Förmodligen kan du nu föreställa dig hur känslan är när du kliver in hos oss. Därtill ser du dig själv sittandes vid La Mesa del Cocinero, dvs vår intima bardisk. Här befinner du dig i händelsernas centrum och har utsikt över hela restaurangen – även det som pågår i köket. Har du tur får du även provsmaka det som kocken tillagar. 

Genuin entusiasm för vegetarisk mat med sydländska smaker

Vi är en familjerestaurang med spanska och sydamerikanska rötter. Tillsammans med våra gäster vill vi skapa en mångkulturell upplevelse med influenser från vårt ursprung. Våra förhoppningar är att förflytta dig raka vägen från Kungälv till varmare breddgrader med bara ett fotsteg in i vår restaurang.

Förutom att vår mat är omsorgsfullt tillagad från grunden så är den också helt vegetabiliskt tillagad (med undantag vår ost- och olivbricka). Vår farfar, Astor Thorman, från Dösebacka i Kungälv var en sann följare av den Wearlandistiska livsstilen (den moderna svenska vegetariska hälsorörelsen) där naturnära och sunda vanor prioriterades och där maten utsågs till hälsans viktigaste hörnsten. Astor kombinerade hårt byggarbete med att bedriva jordbruk och hans kost bestod av råkost och kli varje dag. Förutom att vi har en lång tradition av vegetarisk mat och sydamerikanska smaker i familjen så har vi idag också en ideell närvaro bland ekologiska frukt- och plantagearbetare i Andalusien i Spanien. 

Allt det här tillsammans gör att vi kan erbjuda smakrika rätter med noga utvalda råvaror från kvalitativa producenter. Bakom vår matlagning finns dessutom en genuin entusiasm för det vi gör och ett hantverk där detaljerna och “det lilla extra” får blomma ut på tallriken.

Bakom vår matlagning finns en genuin entusiasm för det vi gör och ett hantverk där detaljerna och “det lilla extra” får blomma ut på tallriken.